Het ministerie van Defensie onderzoekt beschuldigingen over wangedrag op de Nederlandse Defensie Academie. Minister van Middelkoop neemt de aantijgingen "zeer serieus".

Afgelopen weekend zei de voorzitter van de militaire vakbond ACOM dat studenten en personeel op de NLDA in Breda zich onder meer schuldig maken aan geweld, racisme, aanranding en seksuele intimidatie. Zeker zeven mensen zouden daar het slachtoffer van zijn geworden.

"Het is eerder schering en inslag dan dat het om enkele incidenten gaat", zei voorzitter Jan Kleian van ACOM afgelopen zaterdag tegen de Telegraaf.

Op een rijtje

NLDA wil niets meer zeggen over de zaak, ook niet of de berichten in BN De Stem, dat er juist geen wantoestanden zijn, kloppen.

Defensie zei zich eerst niet te herkennen in de beweringen van de ACOM, maar gaat nu "de zaken op een rijtje zetten". Het woord 'onderzoek' is volgens Defensie te zwaar. In de loop van de week wordt een reactie verwacht.

De NLDA is een militaire academie waar onder meer het Koninklijk Instituut voor de Marine en de Koninklijke Militaire Academie onder vallen.

STER reclame