Ajax geeft overwinning uit handen

Ajax heeft twee punten gemorst bij FC Groningen: 2-2. De bezoekers kwamen via twee goals van debutant Mounir El Hamdaoui op 2-0, maar de thuisploeg knokte zich knap terug.

In de levendige openingsfase had Ajax de overhand, al was de beste kans voor FC Groningen; Leandro Bacuna schoot naast. Voor de bezoekers waren Siem de Jong en Demy de Zeeuw gevaarlijk, maar Luciano redde bekwaam.

Snel tot leven

Na een mindere fase voor rust kwam het duel in de tweede helft snel tot leven. De tot dan toe onzichtbare El Hamdaoui scoorde binnen een kwartier twee keer, in beide gevallen met buitenkant rechts.

FC Groningen zette daarna aan en kwam via Tim Matavz op 2-1. Ajax leek te gaan standhouden, maar vlak voor tijd kopte Nicklas Pedersen ook nog raak.