Twente morst punten bij Roda

Titelverdediger FC Twente heeft in de openingswedstrijd van het seizoen bij Roda JC Kerkrade twee punten laten liggen: 0-0.

FC Twente was al snel de bovenliggende partij, zonder dat de Limburgers echt de duimschroeven kregen aangedraaid.

Gevaar was schaars. Peter Wisgerhof had de 0-1 voor het inkoppen, maar schampte de bal. Roda zorgde pas tegen de rust voor dreiging.

Slotoffensief

Na rust ging het spel meer op en neer. Mads Junker was met een kopbal op de lat dicht bij de 1-0.

Toch werd Twente ook nu weer sterker. De ploeg voerde de druk op en kreeg kansen via Bryan Ruiz en nieuwkomer Nacer Chadli.

Vorig seizoen sloeg Twente vaak laat toe, nu miste het slotoffensief scherpte en bleef een nederlaag Roda bespaard.

Teleurgesteld

FC Twente-trainer Michel Preud'homme vond dat meer verdiende dan een gelijkspel.

"Ik ben teleurgesteld door het resultaat, maar we hebben goed gespeeld. De spelers kregen niet wat ze verdienden", aldus Preud'homme. De Belg zag zijn ploeg vooral rond het strafschopgebied falen. "Ze wilden het vaak te mooi doen. De eindfase van de aanvallen was steeds niet goed."

Harm van Veldhoven, geboren in Nederland maar net als Preud'homme een Belg, beaamde het oordeel van zijn landgenoot. "Ze waren sterker dan wij. Er zat voor ons niet meer in."

De coach was dan ook tevreden met het behaalde punt. "Het is knap van ons om de kampioen op een gelijkspel te houden. Daar ben ik gelukkig mee."