NOS WielrennenAangepast

Etappezege Mollema in Polen

Bauke Mollema heeft de zesde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De 23-jarige Groninger had in de rit van Oswiecim-Terma naar Bukowina Tatrzanska een nipte voorsprong op de nummer twee.

De bergrit rit ging over 228 kilometer en telde zesde beklimmingen van de eerste categorie. Op de slotklim demarreerde Mollema, hij kwam solo over de finish. Zeven seconden later won de Zwitser Michael Albasini voor de Sloveen Grega Bole de sprint van een groepje achtervolgers.

De Ier Daniel Martin finishte op 0.09 en behield de leiderstrui. Mollema steeg naar de derde plaats. Hij staat op 0.10 van Martin.

Allermooiste overwinning

"Mijn eerste zege bij de profs, maar verreweg ook de mooiste overwinning in mijn hele carrière", vond de Groninger.

Echt juichen deed Mollema niet. "Dat was wel jammer", liet hij optekenen. "Dat is ook een moment van intens genieten, maar ik reed vol door tot op de streep, want ik dacht toch aan mijn klassement. Achter mij stonden ze ook niet stil en iedere seconde kan tellen."

Mollema baarde dit voorjaar opzien met de twaalfde plaats in de Ronde van Italië, zijn eerste grote ronde. "De Giro was een prachtige belevenis. Die twaalfde plaats gaf veel voldoening, maar dit biedt toch meer moet ik zeggen. In een ProTour-wedstrijd met aankomst bergop een etappe winnen na zo'n solo. Ik besef dat het heel bijzonder is."

Hoogerland: bergtrui

Voor de derde dag op rij trok Johnny Hoogerland vroeg ten aanval. De Vacansoleil-renner is inmiddels zeker van de winst in het bergklassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl