NOS SportAangepast

EK:dubbelslag sprinter Lemaitre

Christophe Lemaitre heeft op de EK atletiek in Barcelona na de 100 meter ook de 200 meter op zijn naam gebracht. De Franse sprinter was met 20,37 maar 0,01 sneller dan Christian Malcolm. Het brons ging, net als op de 100 meter, naar de Fransman Martial M'Banjock.

De 20-jarige Lemaitre moest alle zeilen bijzetten om zijn tweede gouden plak te veroveren. De Fransman maakte zijn naam als 'slow-starter' waar en lag na de bocht slechts vijfde.

De Brit Malcolm kende een beduidend betere start en leek het goud voor het grijpen te hebben. Lemaitre beschikte echter over een uitstekend eindschot en klopte Malcolm op de streep.

Snelwandelaar Diniz oppermachtig

Yohann Diniz prolongeerde eerder op de dag met overmacht de Europese titel op de 50 kilometer snelwandelen.

De Fransman demarreerde direct vanuit het vertrek en zijn 26 rivalen zagen hem nooit meer terug. De 32-jarige Diniz verloor na 42 km even de concentratie, want hij struikelde. Zijn voorsprong van bijna twee minuten slonk wel enigszins, maar zijn zege kwam nooit in gevaar.

Olympisch kampioen Alex Schwazer maakte lange tijd deel uit van de eerste groep achtervolgers, maar de Italiaan was op slag kansloos na een krampaanval. Sergey Bakoelin verspeelde in de slotfase het zilver aan de Pool Grzegorz Sudol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl