NOS NieuwsAangepast

Vrouw cel in voor huurmoord op man

Een 46-jarige vrouw uit Rotterdam is veroordeeld tot twaalf jaar celstraf omdat ze opdracht heeft gegeven voor de moord op haar man. Ze wilde een erfenis van tien miljoen euro opstrijken.

De man werd op 9 september 1999 doodgeschoten in de kelder van zijn elektronicazaak aan de Benthuizerstraat in Rotterdam. De vermoedelijke schutter is inmiddels overleden.

De rechtbank zei dat de verdachte "koelbloedige moordplannen" gesmeed had op haar echtgenoot om zo de beschikking te krijgen over zijn erfenis. Met haar "zeer vergaande belustheid op geld" beraamde de vrouw volgens de rechter een "gewetenloze moord", waarbij een kogel in het hoofd van de "vader van haar kind" geschoten werd.

Costa Rica

Al in 2000 werd de vrouw aangehouden voor de moord, maar de vervolging werd destijds niet doorgezet omdat er onvoldoende bewijs was. Wel werd de vrouw vervolgd en veroordeeld voor een mislukte poging de moord uit te lokken.

De zaak werd in 2006 heropend. De vrouw was in 2004 met een nieuwe echtgenoot naar Costa Rica verhuisd, een land dat ze volgens de officier van justitie doelbewust had uitgekozen omdat Nederland er geen uitleveringsverdrag mee had.

Toen dat huwelijk op de klippen liep, onthulde haar ex-man tegenover de rechter en voor de camera bij Peter R. de Vries dat de vrouw de moord had beraamd.

De vrouw kwam begin 2009 zelf terug naar Nederland en zat sindsdien vast.

Er was 15 jaar cel geëist tegen de vrouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl