NOS SportAangepast

Diskwalificatie Jolanda Keizer

Voor zevenkampster Jolanda Keizer zijn de EK atletiek in Barcelona op een regelrechte deceptie uitgedraaid. Op de 100 meter horden, het eerste onderdeel, werd de Haarlemse gediskwalificeerd.

Keizer raakte halverwege de race uit balans, kwam buiten haar baan en schopte een andere horde om. Ze wordt niet van verdere deelname uitgesloten, maar een goede klassering zit er niet meer in.

Keizer is net hersteld van een complexe bekkensblessure, waardoor ze sinds de Spelen geen zevenkamp meer afwerkte. Ze voldeed niet aan de limiet voor de EK, maar maakte de laatste tijd wel flinke progressie en kreeg het voordeel van de twijfel van de Atletiekunie.

Hellebaut op nippertje in finale

De Belgische Tia Hellebaut kroop bij het hoogspringen door het oog van de naald.

De olympisch kampioene, die na de Spelen moeder werd en dit jaar haar rentree op de atletiekbaan maakte, had als enige een derde sprong nodig op 1,92 meter, de kwalificatie-eis.

Andreas Thorkildsen maakte het eveneens spannend. De regerend Europees, olympisch en wereldkampioen speerwerpen zag zijn eerste twee pogingen de mist in gaan. De derde worp van de Noor leverde hem een afstand van 78,82 meter op. Ver onder de grens om direct de finale te halen, maar wel voldoende om tot de beste twaalf speerwerpers te behoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl