De organisator heeft verzekerd dat er nooit meer een Love Parade komt. Dat zei hij vandaag tijdens een persconferentie over het drama rondom de Love Parade in Duisburg.

"Het feest is nu voor altijd overschaduwd. Uit respect voor de doden en de nabestaanden zal er nooit meer een Love Parade worden gehouden."

Voor 2011 stond het evenement gepland in Gelsenkirchen, maar dat zal nu geen doorgang vinden.

Persconferentie

Het dodental door de paniek bij de Love Parade in Duisburg is opgelopen tot negentien. Alle slachtoffers zijn geïdentificeerd. Elf vrouwen en acht mannen vonden de dood. Naast de 22-jarige Nederlander, bevinden zich onder de dodelijke slachtoffers elf Duitsers, twee Spanjaarden, een Italiaan, een Bosniër, een Australiër en een Chinees.

Volgens de autoriteiten bevonden de dodelijke slachtoffers zich óp of bíj een metalen noodtrap in de buurt van de tunnel en op een talud. De slachtoffers zijn tussen de twintig en veertig jaar oud.

Op het festival in het Duitse Duisburg vielen zaterdag ook nog 342 gewonden toen paniek uitbrak in de menigte op weg naar het festivalterrein. Het ministerie van Buitenlandse Zaken acht het onwaarschijnlijk dat er Nederlanders tot die groep behoren.

Tragedie

"Dit ongeval is zo verschrikkelijk, dat het niet in woorden te vatten is", zei Adolf Sauerland, burgemeester van stadsdistrict Duisburg. Hij gaat zondag gewonden in de ziekenhuizen in de omgeving bezoeken.

Over wie schuld heeft aan de tragedie wilde geen van de aanwezigen een uitspraak doen omdat het onderzoek nog loopt.

STER reclame