NOS WielrennenAangepast

Contador gaat derde Tour winnen

Alberto Contador gaat zondag in Parijs naar alle waarschijnlijkheid voor de derde keer de eindzege in de Tour de France voor zich opeisen.

In de negentiende etappe, een tijdrit van Bordeaux naar Pauillac over 52 kilometer, kwam zijn gele trui even in gevaar, maar de Spanjaard hield stand.

De kopman van Astana mocht acht seconden op Andy Schleck verspelen en dreigde dat in de beginfase ook te gaan doen. De Luxemburger wist zes tellen van zijn achterstand uit te wissen maar moest die bliksemstart echter bekopen en kwam uiteindeljk ruim tekort: Contador was liefst 31 seconden sneller.

Succes Rabobank

De dagzege ging naar Saxo Bank: Fabian Cancellara zette vroeg op de dag een bijzonder scherpe tijd neer. Mede door de daarna steviger wordende wind, wist niemand meer aan de 1.00.56 te komen.

Rabobank kende een erg succesvolle dag. Denis Mentsjov wist door een zeer sterk optreden een plaatsje te stijgen in het klassement. Met 1.04.47 was de Rus twee minuten sneller dan Samuel Sánchez, zodat hij diens derde plaats overnam. Robert Gesink verdedigde zijn zesde plek met succes.

Koos Moerenhout en Maarten Tjallingii (zesde en achtste) schitterden in Pauillac.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl