NOS NieuwsAangepast

Nabestaanden naar rampplek Tripoli

Nabestaanden van de vliegramp in Tripoli zijn in Libië om daar zaterdagohtend de plek te bezoeken waar eerder dit jaar een toestel van Afriqiyah Airways neerstortte. Ze vertrokken rond het middaguur vanaf Schiphol. De groep kon in alle privacy achter schermen inchecken.

De groep van zo'n zeventig Nederlanders vloog met een toestel van de Afrikaanse luchtvaartmaatschappij naar Tripoli. De reis is betaald door Afriqiyah Airways en wordt begeleid door Slachtofferhulp.

Bij de crash kwamen zeventig Nederlanders om. In totaal vonden 103 mensen de dood. De oorzaak van de ramp is nog steeds niet bekend.

De nabestaanden vliegen zondag vliegen ze weer naar Nederland.

Kostenloos

Kort na de ramp had Afriqiyah Airways laten weten dat nabestaanden kostenloos naar Libië konden reizen als zij daar behoefte aan hadden. Deze reis is daaruit ontstaan.

Volgens Slachtofferhulp vindt de reis vrij kort na de ramp plaats omdat nu nog veel wrakstukken op de rampplek liggen. De nabestaanden kunnen nu nog zien hoe de rampplek er direct na de crash uitzag.

Begin deze maand bracht ook al een groep nabestaanden een bezoek aan de rampplek. In aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur was er toen een herdenkingsceremonie en een kranslegging op de rampplek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl