Simons en Manco weg, Reis terug

Aangepast

Timmy Simons vertrekt bij PSV. De Belg heeft een tweejarig contract getekend bij 1. FC Nürnberg.

De 33-jarige middenvelder droeg in vijf jaar tijd 158 keer het rood-witte shirt van de Eindhovense club, waarmee hij drie keer landskampioen werd. Simons kan na beëindiging van zijn spelersloopbaan in een nader te bepalen functie terugkeren bij PSV.

Simons speelde in eigen land voor SK Lommel en Club Brugge. In 2005 stapte hij over naar Eindhoven. De controlerende middenvelder groiede bij PSV uit tot een onbetwiste basiskracht en werd ook aanvoerder, maar afgelopen seizoen kon hij door de komst van Orlando Engelaar niet altijd meer rekenen op een plek in het elftal.

Reis in genade aangenomen

Jonathan Reis keert definitief terug bij PSV. De 21-jarige Braziliaan werd begin dit jaar ontslagen vanwege cocaïnegebruik, maar tekent zaterdag een nieuw contract in Eindhoven. De spits zet zijn handtekening onder een contract voor één jaar, met een optie op nog drie seizoenen.

Na zijn ontslag liet Reis zich opnemen in een afkickkliniek. In mei had PSV-trainer Fred Rutten tijdens een oefentrip in Brazilië een gesprek met Reis. Hij mocht in de voorbereiding weer meetrainen in Eindhoven. Reis maakte tot nu toe een gretige indruk en maakte acht doelpunten in zes oefenwedstrijden. Mede daarom mag de afgekickte spits terugkeren bij PSV.

Manco naar Peru

De Eindhovenaren maakten ook bekend dat Reimond Manco vertrekt. De 19-jarige aanvaller uit Peru is definitief overgenomen door Juan Aurich. Deze Peruaanse club huurde Manco afgelopen jaar al van PSV.

De aanvaller kwam tijdens het seizoen 2008/2009 naar Eindhoven. Hij speelde de tweede helft van dat seizoen op huurbasis voor Willem II. Manco kwam twee keer voor PSV uit in de eredivisie.

STER Reclame