NOS NieuwsAangepast

Goldman Sachs koopt vervolging af

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs en financieel toezichthouder SEC zijn het eens geworden over een schikking.

De bank werd beschuldigd van het misleiden van investeerders en beleggers. Goldman Sachs zou investeerders belangrijke informatie hebben onthouden bij transacties die waren verbonden met de Amerikaanse huizenmarkt.

Om vervolging af te kopen, betaalt Goldman Sachs een boete van 550 miljoen dollar.

"We geloven dat deze regeling het beste is voor onze bank, de aandeelhouders en de klanten", zei Goldman Sachs. Waakhond SEC noemde de aanpak van Goldman Sachs een "stevige les" voor de financiële wereld.

Genadig

Een Britse en een Duitse bank ontvangen samen 250 miljoen dollar omdat zij gedupeerd zouden zijn. De resterende 300 miljoen zijn voor het Amerikaanse ministerie van Financiën. De boete is de hoogste die ooit door de SEC aan een beursgenoteerde onderneming is opgelegd.

Het nieuws leidde tot een flinke koersstijging voor Goldman Sachs. Door de kwestie stond de beurskoers van het concern sinds april sterk onder druk. Beleggers oordelen dat Goldman Sachs er met een boete van een half miljard dollar genadig van afkomt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl