NOS NieuwsAangepast

Duitse treinreizigers oververhit naar ziekenhuis

In Duitsland zijn acht mensen in het ziekenhuis opgenomen nadat ze in een trein hadden gezeten waarvan de airconditioning was uitgevallen. Omdat de ramen in de moderne ICE-trein niet open konden, liep de temperatuur op tot 50 graden celsius.

Ook 44 andere passagiers waren onwel geworden door de hitte. Zij konden door hulpverleners op het station van Bielefeld worden geholpen.

Schoolreisje

In de trein zat onder anderen een groep schoolkinderen die terugkwamen van een schoolreisje naar Berlijn. Vier van hen moesten naar het ziekenhuis en 23 anderen hadden medische hulp nodig en konden later met de rest van de klas in een bus met airconditioning verder reizen.

Ook in twee andere ICE-treinen viel vandaag het klimaatsysteem uit. In deze treinen gebeurde dat dichtbij een station, waardoor de passagiers vrij snel uit de trein konden worden gehaald.

Excuses

Een woordvoerder van de Duitse spoorwegen zegt dat hij zeer geschrokken is van het voorval en heeft zijn excuses aangeboden.

De politie onderzoekt of de Duitse spoorwegen schuldig zijn aan het toebrengen van lichamelijk letsel en of het treinpersoneel voldoende hulp heeft geboden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl