NOS WielrennenAangepast

Fraai cadeau voor jarige Peeters

Wilfried Peeters had zich geen mooier verjaardagsgeschenk kunnen wensen. De ploegleider van Quick-Step zag Jérôme Pineau de bolletjestrui steviger om de schouders krijgen en kreeg vervolgens als kers op de taart ook nog de dagzege en het geel van Sylvain Chavanel erbij.

Toeval of een zorgvuldig uitgedacht plan? "In de Tour kun je niets plannen, je moet er de benen voor hebben", is Chavanel duidelijk. "We winnen de rit, pakken het geel en houden de bolletjestrui. Dat is inderdaad een mooi cadeau voor Wilfried, al heb ik vandaag op de fiets niet aan zijn verjaardag gedacht. Maar nu kunnen we twee keer champagne drinken."

Te weinig

De voor de Belgische wielerploeg koersende Fransman was niet alleen voor de tweede keer succesvol in deze Tour, maar hoefde nu ook niemand te bedanken voor de ritzege en het geel.

Volgens velen had Chavanel de tweede etappe nooit gewonnen als de Zwitser Fabian Cancellara niet had opgeroepen de benen stil te houden na valpartijen van enkele klassementsrijders, terwijl hij als koploper bijna was ingelopen.

Op zijn zege was dit keer niets af te dingen. "Hoe verder de Tour kwam, hoe meer ik baalde van het verlies van mijn gele trui na de kasseienetappe van dinsdag. Eén dag geel was te weinig. Ik wilde hem terug en dat is gelukt. Mooi."

Ook zijn ploeggenoot Pineau was uiterst content. "Dit is toch gewoon magnifiek", jubelde de drager van de bolletjestrui. "En nou maar zien hoe lang ik de bergtrui houdt, want het is wel oorlog."

Boete

Peeters liet zijn verjaardag niet passeren zonder ook uit te delen, al zal Carlos Barredo iets anders verwacht hebben dan de 1000 euro boete die hij aan zijn broek kreeg. De Spanjaard was vrijdag na afloop van de zesde etappe slaags geraakt met zijn Portugese collega Rui Costa en dat werd niet op prijs gesteld door de ploegleiding.

De Tourjury legde Barredo al eerder een boete van in totaal ruim 300 euro op. Zaterdag deed Wilfried Peeters van Quick Step er nog 1000 euro bij. Bovendien verplichtte hij zijn renner ook zijn verontschuldigingen aan te bieden. Barredo moest van zijn Belgische baas naar Rui Costa, de ploegleiding van Caisse d'Epargne en de Tourdirectie.

"Ontoelaatbaar", vond Peeters. Volgens Barredo had hij twee klappen van Costa op zijn lever gehad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl