NOS NieuwsAangepast

Politie: Kooistra pleegde zelfmoord

Horecamagnaat Sjoerd Kooistra heeft zichzelf van het leven beroofd. De 59-jarige Kooistra werd maandag dood gevonden in zijn huis in Ubbergen in Gelderland.

De politie begon na de vondst direct een grootschalig opsporingsonderzoek om te achterhalen wat zich precies in de woning had afgespeeld. Inmiddels is sectie verricht op het lichaam en is vastgesteld dat Kooistra door zelfdoding om het leven is gekomen.

Afscheidsbrieven

Bij het onderzoek zijn in de woning afscheidsbrieven aangetroffen. Het onderzoeksteam heeft op basis van het handschrift en de inhoud geconcludeerd dat de brieven door Kooistra zelf zijn geschreven.

Ook het sporenonderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd van betrokkenheid van anderen. De politie rondt vandaag het buurtonderzoek af en maakt een dossier op van alle bevindingen. Het grootschalige onderzoek wordt daarmee afgebouwd, omdat van een misdrijf geen sprake is.

Heineken

De advocaat van Kooistra, Oscar Hammerstein, sprak eerder al van zelfmoord. Hammerstein zei maandagavond al dat een conflict tussen Heineken en de horecamagnaat uit de hand is gelopen. Kooistra was eigenaar van een groot aantal horecagelegenheden en lag al een poos overhoop met Heineken. De bierbrouwer zegt nog miljoenen aan huur tegoed te hebben.

Heineken zou niet naar de voorstellen van Kooistra hebben willen luisteren. "Ik durf te zeggen, Heineken heeft hem vermoord. Ze hebben hem letterlijk en figuurlijk kapot willen maken", zei Hammerstein.

Heineken-topman Philip de Ridder zei juist dat er sprake was van toenadering: "Kooistra stuurde mij een persoonlijke brief waarin hij zijn verontschuldigingen aanbood. Hij zei dat hij een zware periode had gehad en dat hij het goed wilde maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl