NOS NieuwsAangepast

Ontspannen sfeer op zonnig Parkpop

Ondanks de afwezigheid van Snoop Dogg en Beenie Man is het gratis openluchtfestival Parkpop in Den Haag een succes geworden. Er hing een ontspannen sfeer in het zonnige Zuiderpark.

Volgens de organisatie heeft het festival dit keer zo'n 250.000 bezoekers getrokken, zo'n 25.000 mensen minder dan vorig jaar.

Er waren niet alleen veel jongeren naar deze 30ste editie gekomen, maar ook veel gezinnen met kinderen.

'Waanzinnige sfeer'

Ongeregeldheden zijn uitgebleven, zo meldde de politie. "Er hebben zich geen wanklanken voorgedaan."

Ook de organisatie is tevreden: "Het verliep vlekkeloos. Er hing een waanzinnige sfeer, mensen gingen compleet uit hun dak", zei een woordvoerster.

Languit in de zon of juist in de schaduw onder een boom genoten de festivalgangers van de muziek van onder anderen de Duitse zangeres Nena, de Amerikaanse actrice Juliette Lewis en de Ivoriaanse reggaester Alpha Blondy.

Snoop Dogg

Eerder verbood de gemeente Den Haag de komst van Snoop Dogg, omdat er ongeregeldheden rondom zijn act werden voorzien. Rivaliserende groepen uit Den Haag en andere steden zouden elkaar rondom het optreden van de Amerikaanse rapper treffen.

Zijn vervanger Beenie Man mocht ook niet komen, omdat hij omstreden is vanwege zijn homofobe uitspraken. Alpha Blondy nam de plaats van Snoop Dogg in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl