NOS NieuwsAangepast

TNT ontslaat alle fulltime-postbodes

Alle postbodes van TNT Post die meer dan 25 uur per week werken, verliezen hun baan. Ze krijgen ook geen nieuwe baan binnen het bedrijf.

TNT Post heeft een brief (pdf) gestuurd aan alle postbestellers waarin dat staat. Het besluit van het postbedrijf betekent dat duizenden mensen worden ontslagen. Bij TNT Post werkten begin dit jaar nog 15.000 postbodes fulltime.

In de brief van TNT aan de postbodes staat dat ze na de zomer "niet meer nodig zijn". Wanneer ze precies moeten vertrekken, is niet duidelijk. De TNT-medewerkers krijgen na de zomer een brief waarin staat wat de plannen voor hen persoonlijk betekenen.

Druk

Het bedrijf had al eerder aangekondigd dat er 11.000 mensen uit moeten. TNT Post staat onder zware druk door de toenemende concurrentie op de postmarkt.

De bonden hebben geschrokken gereageerd op het besluit van TNT. "Dit is geen goed nieuws", zegt Inge Bakker van CNV Publieke Zaak. Volgens haar staan er zeker 14.000 banen op de tocht.

"We hebben met TNT afspraken gemaakt om te kijken of er nog wat te redden valt, maar ik krijg niet het idee dat TNT gehoor wil geven aan die afspraak", zegt Bakker verder.

'Wrang'

Ze noemt het "wrang" dat zoveel postbodes worden ontslagen, terwijl het postbedrijf in groten getale postbezorgers binnenhaalt. Die voeren grotendeels dezelfde taken uit als postbodes, maar zijn flexibeler en goedkoper.

Maandag wil de directie van TNT Post een toelichting geven op het besluit.

Reageer hier op dit artikel...

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl