1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Nieuwe postzegels zonder prijs erop

TNT Post komt over een week met nieuwe postzegels. En deze keer is er een grote verandering. Het gaat niet om een andere afbeelding of een nieuwe prijs, maar het postbedrijf komt met een heel nieuw systeem.

Voor binnenlanse post zijn er voortaan zegels met een 1 of een 2. Briefkaarten of lichte brieven tot twintig gram hebben een zegel met een 1 nodig.

Voor brieven van twintig tot vijftig gram moet een zegel met een 2 worden geplakt. Maar ook kan er twee keer een zegel met een 1 worden gebruikt. De prijzen blijven voorlopig 44 en 88 cent. Verder zijn er speciale Europa- en wereldzegels.

Decemberzegels

Verder blijven er goedkopere decemberzegels die tot half januari geldig zijn. Op die zegels zal het woord 'december' staan in plaats van een cijfer. De oude postzegels met een waarde-aanduiding erop blijven overigens bruikbaar.

Dat betekent dat decemberzegels kunnen blijven worden aangezuiverd in het nieuwe jaar, totdat de laatste oude postzegels op zijn. TNT adviseert mensen dan de oude decemberzegels tot de volgende kerstperiode te bewaren. "Of twee op een envelop te plakken."

Buitenland

Het bedrijf zegt dat het systeem al in verscheidene landen wordt gebruikt en klanten daar tevreden zijn. Ook houdt het bedrijf regelmatig klanttevredenheidsonderzoeken en daaruit zou blijken dat mensen bij tariefstijgingen het bijplakken van zegels onhandig vinden.

In dit nieuwe systeem blijven de zegels te gebruiken, ook na een tariefstijging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl