NOS VoetbalAangepast

Lippi biedt excuses aan na blamage

Wereldkampioen Italië stelde opnieuw teleur op het WK door ook het tweede WK-groepsduel met Nieuw-Zeeland niet te winnen (1-1).

"Het spijt ons dat we de wedstrijd niet gewonnen hebben, die we hadden moeten winnen", bood bondscoach Marcello Lippi het Italiaanse volk zijn excuses aan. Dat hoeft overigens nog niet te wanhopen, want in 1982 speelde Italië drie keer gelijk in de groep om vervolgens met de wereldtitel aan de haal te gaan.

"Ik denk dat dit resultaaat ons land heeft stilgezet", lachte Ricki Herbert, de Nieuw-Zeelandse bondscoach. "Dit is verreweg onze beste prestatie ooit en wie wat weet wat we verder nog kunnen."

Loting?

Als Italië zijn derde groepswedstrijd tegen Slowakije ook gelijkspeelt, is de tweede plaats nog altijd een reëele optie. Paraguay treft donderdagmiddag tegelijkertijd Nieuw-Zeeland en bij een zege van de Zuid-Amerikanen, is Italië met een remise door naar de achtste finales.

Als beide wedstrijden donderdag gelijk eindigen met dezelfde uitslag, moet overigens een loting bepalen wie er als tweede doorgaat; Italië of Nieuw-Zeeland. Dat land treft dan de nummer één uit Groep E- hoogstwaarschijnlijk Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl