NOS WielrennenAangepast

Gesink verspeelt winst aan Schleck

Robert Gesink is er niet in geslaagd zijn leidende positie in de Ronde van Zwitserland vast te houden. De voor Rabobank koersende Nederlander stelde fors teleur in de afsluitende tijdrit.

De eindzege was voor de Luxemburger Frank Schleck (Saxo Bank). Gesink zakte van de eerste naar de vijfde plaats. Zijn achterstand op de oudste Schleck bedraagt uiteindelijk 27 seconden.

De dagzege ging naar de Duitser Tony Martin, die met 32.21 knap Fabian Cancellara (Saxo Bank) en David Zabriskie (Garmin) voorbleef. Wout Poels nestelde zich knap op de negende plaats. De Nederlander van Vacansoleil was slechts 1.02 langzamer dan Martin.

Gesink gaf 2.19 toe op Martin, waardoor Schleck, die voor zondag nog vierde stond in het eindklassement op 38 seconden van Gesink, de eindprijs voor zich kon opeisen. De Luxemburger werd dertiende op 1.14.

"Balen, natuurlijk", was de reactie van Gesink. "Ik had graag gewonnen hier, maar klamp me nu maar vast aan de koninginnenrit, waarin ik alle grote jongens aan gort reed. Dat geeft dan wel weer vertrouwen voor de Tour."

Parijs-Nice Ook in 2008 in de rittenkoers Parijs-Nice verspeelde de 24-jarige Gesink de leiderstrui. Toen verloor de Nederlander te veel tijd aan de Italiaan Davide Rebellin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl