NOS VoetbalAangepast

Kleine zege voor attractief Chili

Wereldkampioen zal Chili niet worden, maar in zijn openingsduel kwam het wel als een van de leukere ploegen van het WK tot nu toe voor de dag. Honduras, dat tegenviel, werd in Groep H het slachtoffer: 1-0.

De Chilenen namen vanaf de aftrap het initiatief en stonden dat lange tijd niet meer af. Met korte combinaties werd gretig het Hondurese doel opgezocht. Dat leidde aanvankelijk tot niet veel meer dan wat ongevaarlijke schoten. Achterin gaf Chili ruimte weg, waar Honduras niks mee deed.

Na ruim een half uur viel de verdiende 1-0 voor Chili. Mauricio Isla brak door op rechts en uit zijn voorzet werkte Jean Beausejour de bal met wat geluk in het doel.

Zicht op gelijkspel

Honduras kwam na de rust wat vaker op de vijandelijke helft, maar het enige effect was dat Chili meer ruimte kreeg om aan te vallen. Nadrukkelijk zoekend naar een tweede treffer hield de ploeg het tempo hoog, al ging er daardoor in de uitvoering ook het nodige mis.

Honduras hield zicht op een gelijkspel, doordat Chili verzuimde om het karwei af te maken. De grootste kans was niettemin voor de ploeg die in 1962 in egen land de halve finales bereikte, maar sindsdien op vier WK's niet meer had weten te winnen: de kopbal van Waldo Ponce werd door Honduras-sluitpost Noel Valladares knap gekeerd.

Aanvallend liet Honduras steeds minder zien en Chili bleef aandringen. Mocht de ploeg in de groep een doelpuntje tekort komen om zich te kwalificeren voor de volgende ronde, dan zal ze met spijt terugdenken aan de tweede helft tegen Honduras.

Terechte uitslag

Aanvaller Alexis Sanchez van Chili, die in het met 1-0 gewonnen duel met Honduras, een prima indruk maakte, bleef na afloop nuchter: "We moeten blij zijn, maar er komt weer een zware wedstrijd aan die we ook moeten winnen."

Verdediger Sergio Mendoza van Honduras was duidelijk in zijn oordeel: "Het is een terecht resultaat. We hebben geen kans gecreëerd. Maar we kunnen ons nog steeds plaatsen voor de tweede ronde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl