NOS VoetbalAangepast

Duitsland walst over Australië heen

Duitsland is het WK in Zuid-Afrika uitstekend begonnen. In Durban werd een zwak Australië eenvoudig geklopt: 4-0.

Australië kreeg de eerste kans, maar het schot uit de draai van Garcia werd van de lijn gehaald. Daarna werd de door Pim Verbeek gecoachte ploeg aan alle kanten voorbijgelopen door de Duitsers, bij wie Özil grote indruk maakte als vormgever.

De 21-jarige speler van Werder Bremen wist de aan de buitenkant opkomende en diepgaande spelers prima te bedienen, waarna veelal een gevaarlijke voorzet volgde. Özil verscheen zelf ook driemaal in scoringspositie. Hij rondde echter te nonchalant af, liet de bal van de schoen springen en schoot net over.

Duitsers spelen met Australië

Al na acht minuten had Duitsland de score geopend. Özil speelde Müller slim aan en Podolski ramde diens voorzet hard tegen de touwen. Nadat hij al twee dotten van kansen had verprutst, kopte Klose na een half uur de 2-0 binnen, na een fout van doelman Schwarzer.

Australië probeerde zich na rust op te richten, maar nadat Cahill rood gekregen had voor een tackle op Schweinsteiger, stortte de ploeg van Verbeek totaal in.

De Duitsers werd geen strobreed meer in de weg gelegd en de formatie van coach Löw combineerde er vrolijk en lustig op los. Het doel van Schwarzer werd flink onder vuur genomen, maar alleen Müller en invaller Cacau troffen nog doel.

Lahm waarschuwt voor overmoed

Na de zege was de stemming in het Duitse kamp opperbest. "We hebben goed gespeeld en dat is goed voor het zelfvertrouwen. Winnen we ook de volgende wedstrijd, dan zijn we zeker van de achtste finales", zei coach Löw.

Lahm probeerde de euforie te temperen en zijn ploeggenoten met beide benen op de grond te houden. "In de derde minuut hadden we geluk, want Australië miste een enorme kans. We moeten nu niet te overmoedig worden, want het toernooi is nog lang", aldus de Duitse aanvoerder.

"We hebben geen grip op het middenveld. Toen ik de organisatie had aangepast, stonden we al met 2-0 achter", sipte de Australische bondscoach Verbeek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl