NOS VoetbalAangepast

Twente opent met duel bij Roda

De KNVB heeft het conceptprogramma voor de eredvisie van volgend seizoen bekendgemaakt. Op vrijdag 6 augustus opent kampioen FC Twente de competitie met een wedstrijd bij Roda JC. De zaterdag ervoor al, op 31 juli, staan de Tukkers tegenover Ajax in het duel om de Johan Cruijff Schaal.

PSV, Ajax en AZ beginnen de competitie eveneens met een uitwedstrijd (tegen respectievelijk SC Heerenveen, FC Groningen en NAC Breda). Feyenoord begint thuis tegen FC Utrecht en de twee gepromoveerde clubs De Graafschap en Excelsior treffen elkaar in Doetinchem.

De andere duels in de eerste speelronde zijn Heracles Almelo-Willem II, NEC-VVV Venlo en Vitesse-ADO Den Haag.

De eerste klassieker is in speelronde 6 als Feyenoord in De Kuip Ajax ontvangt. De club uit Amsterdam mag een week later op bezoek bij FC Twente. Op de slotdag, op 15 mei en precies een week voor de bekerfnale, staan Twente en Ajax in Amsterdam weer tegenover elkaar.

De winterstop duurt in het nieuwe seizoen bijna een maand. Op 23 december staan de laatste duels in de achtste finales van het bekertoernooi gepland. De volgende eredivisiewedstrijd is op 21 januari 2011.

In de eredivisie is komend seizoen één Europees ticket minder dan afgelopen jaar te verdienen, vijf in plaats van zes. Nederland heeft recht op een Champions League-ticket, een startbewijs voor de voorronde van de Champions League en drie voor de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl