NOS NieuwsAangepast

PVV wint scholierenverkiezingen

Als het aan middelbare scholieren ligt, wordt de PVV morgen de grootste partij bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Bij basisschoolleerlingen eindigde de PVV daarentegen op de vierde plek. Hier was de PvdA de grote winnaar. Dat maakte het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) vandaag bekend.

Winnaar PVV krijgt op middelbare scholen 30 zetels. De VVD volgt met 28 zetels en de PvdA komt uit op 25 zetels. Nieuwkomer is de Piratenpartij met 8 zetels. Vier jaar geleden was onder middelbare scholieren de PvdA nog het populairst.

Op basisscholen wordt de PvdA (24 zetels) op de voet gevolgd door GroenLinks met 22 zetels. De VVD en de Partij voor de Dieren eindigen bij de kinderen op de derde plaats. De Piratenpartij krijgt één zetel.

Traditiegetrouw organiseert het IPP de Scholierenverkiezingen altijd een paar dagen voor de echte verkiezingen. De Kinderverkiezingen werden dit jaar voor het eerst georganiseerd. Ruim 90.000 middelbare scholieren en 27.000 basisschoolkinderen brachten hun stem uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl