NOS NieuwsAangepast

Baby sterft door internetverslaving ouders

In Zuid-Korea heeft een 41-jarige man twee jaar cel gekregen voor het verwaarlozen van zijn drie maanden oude dochtertje. Terwijl hij samen met zijn vrouw spelletjes op internet speelde, stierf het meisje van de honger.

Ook zijn 25-jarige vrouw werd veroordeeld tot twee jaar gevangenis, maar de rechter zette die sanctie om in een voorwaardelijke straf omdat ze zwanger is.

Internetcafé

Het echtpaar was geobsedeerd door een online-spel, waarbij een jong meisje haar geheugen moet terug krijgen en emoties moet ontwikkelen.

Ze speelden het spel in een internetcafé en lieten hun dochtertje uren alleen. De baby werd slechts één keer per dag gevoed.

Volgens de rechter heeft hun onverantwoordelijke gedrag geleid tot de dood van de baby. "De verdachten hadden voor hun ondervoede kind moeten zorgen, maar in plaats daarvan raakten ze verslaafd aan een computerspel. Ze gaven haar niet genoeg te eten en sloegen haar zelfs."

De rechter sprak van een "onmenselijke en immorele misdaad die onvergeeflijk is".

Berouw

De aanklager had vijf jaar cel geëist tegen zowel de moeder als de vader. De rechter besloot een lagere straf te geven, omdat het paar berouw toonde en nog een kind verwacht.

In Zuid-Korea zijn zo'n twee miljoen mensen verslaafd aan internet. De regering heeft maatregelen aangekondigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl