NOS NieuwsAangepast

Campagneblog: nog 18 dagen

19.00uur: Lijstrekker Rouvoet van de ChristenUnie is de hele dag bij de "opwekkingsconferentie" in Biddingshuizen, waar hij het 10-puntenplan voor het gezin presenteert. De partij wil extra geld voor het kindgebonden budget en een gezinskorting. Volgens Rouvoet gaan gezinnen er met kinderen onder de 6 jaar wel met 200 euro op vooruit.

18.00 uur: Ook CDA-leider Balkenende wil dat de PvdA opnieuw naar het Centraal Planbureau gaat.

15.00 uur: D66-leider Pechtold wil een nieuw financieel plan van de PvdA. Er is verwarring ontstaan over het AOW-plan van de partij. In het verkiezingsprogramma staat dat de PvdA vanaf 2020 de AOW gaat verhogen. In de CPB-berekeningen staat 2015 en die bezuiniging levert 400 miljoen euro extra op. Pechtold vindt dat er teveel verandert aan de PvdA-plannen.

Cohen heeft ook al een voorstel voor de verhoging van het eigen risico aangepast. "De PvdA heeft nu al voor 1,5 miljard in haar plannen gewijzigd. Kiezers hebben het recht om te weten wat de Pvda daarmee doet," aldus Pechtold.

14.40 uur: PVV-leider Wilders heeft een "fantastische dag" twittert hij. Hij bezocht met tientallen PVV-ers in een campagnebus Den Helder en Haarlem. "Geflyerd en veel enthousiaste mensen gesproken", schrijft hij.

14.15 uur: Halsema arriveert op het Almerestrand. Ook zij hoopt de Libelle-lezers te overtuigen op haar partij te stemmen.

12.00 uur: CDA-lijsttrekker Balkenende komt aan bij de Libelle Zomerweek in Almerestrand voor het evenement 'Broodje Politiek'.

11.00 uur: PvdA-lijsttrekker Cohen zit bij radioprogramma Tros Kamerbreed, waar nog nagepraat wordt over het Radio-1 lijsttrekkersdebat. van vrijdag. Daar kreeg hij stevige kritiek van VVD-lijsttrekker Rutte en CDA-lijsttrekker Balkenende. ''Persoonlijk was de kritiek niet zo leuk'', zei Cohen.

De PvdA heeft geen breekpunten, benadrukte hij nog even. ''Het land moet bestuurd worden''. Ook KPN-topman Scheepbouwer zit bij Kamerbreed. Hij spreekt zich niet uit zijn politieke voorkeur, maar mist wel een gevoel van urgentie in de politiek.

9.15 uur Groenlinks-lijsttrekker Halsema stapt in Utrecht in de campagnebus om de hele dag met de Toekomsttoer door een deel van Nederland te rijden, twittert ze. Vanmiddag gaat ze naar de Libelle Zomerweek, een geliefde plek voor alle lijstttrekkers.

In het Pinksterweekend wordt voorop campagne gevoerd. PvdA-Kamerleden gaan in zo´n vijftig gemeenten langs de deuren. Ze willen in gesprek met de kiezer over de wat belangrijk is voor de toekomst van Nederland, staat in het persbericht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl