NOS NieuwsAangepast

Duizend opzeggingen Telegraaf na Ruben-interview

Het interview met het negenjarige jongetje Ruben, die als enige de vliegtuigramp in Tripoli overleefde, heeft dagblad De Telegraaf tot nu toe ongeveer duizend abonnees gekost. Dat heeft de krant bevestigd.

Onder de opzeggers zitten lezers die hun proefabonnement niet hebben verlengd, maar ook trouwe abonnees. Daarnaast is de straatverkoop van abonnementen met de helft gedaald.

De negenjarige Ruben verloor bij de vliegramp in Libië zijn ouders en zijn broer. Kort na de ramp publiceerde De Telegraaf een interview met hem, vanuit zijn ziekenhuisbed. Dat kwam de krant op een storm van kritiek te staan.

Excuses

Nog diezelfde dag bood de hoofdredactie haar excuses aan op de website en een dag later stonden die excuses op de voorpagina van de krant.

De Telegraaf heeft een oplage van ruim 670.000 exemplaren per dag.

Openbaar debat

Veel Nederlandse media kregen kritiek op hun verslaggeving over de vliegtuigramp in Tripoli, met name op het vertonen van beelden van Ruben. Diverse partijen dringen nu aan op maatregelen om dit soort publicaties in de toekomst te voorkomen.

Vanavond organiseert de Nederlandse Vereniging van Journalisten samen met de Raad voor de Journalistiek een openbaar debat over de ethische grenzen van de journalistiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl