NOS VoetbalAangepast

Willem II in financiële problemen

Willem II meldt, een dag na de euforie over de handhaving in de eredivisie, dat de club in acute financiële problemen verkeert.

De schuldenlast van Willem II is opgelopen tot 4,8 miljoen euro. De Tilburgse club kampt daarnaast met een acuut liquiditeitsprobleem van 700.000 euro. Als er niets gebeurt, loopt dat bedrag in juni op tot anderhalf miljoen euro.

"Het water is Willem II tot aan de lippen gestegen", liet crisismanager Paul Bottelier in het Tilburgse stadion weten.

"Als er binnen twee weken geen geld beschikbaar komt, kan ik eind mei de salarissen en de belastingdienst niet meer betalen. Dan moet ik uitstel van betaling aanvragen. En dan gaat daarna de boel toch echt op slot hier."

Hopen op hulp gemeente

Willem II hoopt op financiële steun van de gemeente Tilburg. "Als de gemeente niets voor ons wil doen, is het einde verhaal", benadrukte Bottelier, sinds enkele maanden de baas bij Willem II.

Bottelier verlangt geen subsidie van de overheid, maar eist wel in zijn ogen onterechte betalingen terug die verband houden met de verkoop van het stadion in 2004.

De gemeente Tilburg stak de 'Tricolores' met huuruitstel en een verlaging van de huur eerder de helpende hand toe, maar Willem II denkt dat het ook recht heeft op een bedrag van ruim zes miljoen euro.

Bottelier: "Dat geld zullen ze niet morgen al komen brengen. Maar ik vind het volstrekt onjuist dat een gemeente als Tilburg zoveel geld aan een voetbalclub verdient."

Zes miljoen te veel

Voor een bedrag van dertien miljoen euro werd de gemeente zes jaar geleden de nieuwe eigenaar van het complex. Willem II bleef evenwel de onderhoudslasten en de eigenaarslasten (OZB) betalen.

Aan huur ontving de gemeente daarnaast jaarlijks ruim één miljoen euro. Dat bedrag is inmiddels met zes ton verlaagd. "Maar als je alles bij elkaar optelt en aftrekt in een afschrijvingstermijn van 27 jaar, zou Willem II ruim zes miljoen euro te veel hebben betaald aan de gemeente. Dat geld willen we terug."

Bottelier heeft opnieuw een gesprek met het gemeentebestuur onder leiding van tijdelijk burgemeester Ivo Opstelten en met de raadsfracties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl