De Surinaamse autoriteiten zijn een nieuwe zoekactie gestart naar het vliegtuig dat gisteren in het oosten van het land neerstortte. Er waren acht mensen aan boord van de Antonov van Blue Wing Airlines.

Eerder werd ook al uitgekeken naar het toestel, maar de zoekactie moest vanwege het slechte weer worden afgebroken.

Jungle

De Antonov 28 stortte tien minuten na het opstijgen in Godo Olo neer in de jungle bij de oostelijke grens met Frans Guyana. Het toestel was op weg naar de luchthaven Zorg en Hoop van Paramaribo.

Sindsdien is er geen contact meer geweest. De autoriteiten vrezen dan ook dat niemand de crash heeft overleefd. Alle inzittenden, twee bemanningsleden en zes passagiers, zijn Surinamers.

Eerder gingen er geruchten dat ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk van de partij A-Combinatie in het toestel zat, maar dat is later ontkracht.

Derde keer

Nabestaanden verzamelden zich na het ongeluk op het vliegveld in Paramaribo, maar kregen naar eigen zeggen weinig informatie.

Het is de derde keer in een paar jaar tijd dat een toestel van de Surinaamse vliegtuigmaatschappij verongelukt. In 2008 kwamen negentien mensen om bij een crash in het zuidoosten van Suriname.

STER reclame