NOS NieuwsAangepast

Delta Lloyd slijt Griekse effecten

Verzekeraar Delta Lloyd heeft sinds december zo veel mogelijk Zuid-Europese staatsobligaties verkocht. Dat heeft het bedrijf gemeld bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Delta Lloyd deed vooral obligaties uit het noodlijdende Griekenland van de hand. Tussen december en april verkocht het 80 procent van zijn Griekse obligaties, voor ruim een miljard euro. De verkoop van Italiaanse obligaties leverde ook bijna een miljard euro op.

Volgens Delta Lloyd waren de financiële problemen in Zuid-Europa nauwelijks van invloed op het eigen vermogen. Dat steeg in het eerste kwartaal met 7 procent.

Beurzen krabbelen terug

De Europese beurzen hebben een deel van de winst die maandag werd geboekt, verloren. De AEX-index opende een procent in het rood.

Gisteren - na de bekendmaking van het Europese steunplan voor de euro - sloot de Amsterdamse beursgraadmeter met een winst van ruim zeven procent.

Het is gebruikelijk dat na een dag van hoge stijging de beurs daalt omdat sommige beleggers hun winst pakken.

Euro

Ook de andere beurzen in Europa staan op verlies. In Azië zijn de winsten van gisteren inmiddels verdampt.

De euro daalt ook weer in waarde. De euro staat nu op 1,27 dollar. Na de bekendmaking van het Europese steunpakket steeg de koers gisteren nog boven de 1,30 dollar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl