NOS NieuwsAangepast

Beatrix opent dagboekzaal Anne Frank Huis

Koningin Beatrix heeft in Amsterdam de nieuw ingerichte dagboekzaal in het Anne Frank Huis geopend.

In die zaal zijn naast het eerst roodgeruite dagboek van Anne Frank ook al haar andere dagboeken en schriften te zien. De dagboeken die ontbraken lagen opgeslagen in het Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).

Jubileum

De koningin opende de nieuwe ruimte ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Anne Frank Huis. Na de opening van de dagboekzaal vertrok de koningin naar de nabijgelegen Westerkerk in Amsterdam, waar ze de jubileumviering van het Anne Frank Huis bijwoonde.

Tijdens de bijeenkomst in de Westerkerk werd ook Achterhuis Online geopend, dat een belangrijk kennis- en onderwijscentrum rond Anne Frank, de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging moet worden.

Toespraken

Bij de viering waren zeshonderd genodigden. Onder anderen Hans Westra, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting en oud-premier Wim Kok, voorzitter van de raad van toezicht van de stichting hielden een toespraak. Trijntje Oosterhuis zong een lied.

Bekijk hier de uitzending NOS 50 jaar Anne Frank Huis Bekijk hier de uitzending NOS Samenvatting 50 jaar Anne Frank Huis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl