NOS NieuwsAangepast

PVV-kandidaat Markuszower trekt zich terug

"Heden heb ik besloten mij terug te trekken als kandidaat-Kamerlid voor de Partij voor de Vrijheid."

Dat meldde gisteren Gidi Markuszower, die op de PVV-lijst zou komen te staan bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Negatief vergrootglas

"De afgelopen twee weken heb ik mogen ervaren wat het betekent om continu onder een negatief vergrootglas te liggen. Ik voel mij in een dergelijke positie niet senang en wens niet op die manier de komende vier jaar door het leven te gaan. De PVV blijf ik voluit steunen en ik ben ervan overtuigd dat de partij op 9 juni een klinkende verkiezingszege zal behalen."

Meteen na het bekend worden van de PVV-lijst kwam hij onder vuur te liggen. Markuszower, die betrokken was bij de joodse organisatie Likoed Nederland, was twee jaar geleden opgepakt met een vuurwapen. Dat was bij de viering van het zestigjarig bestaan van de staat Israël in Amsterdam.

Markuszower was destijds beveiliger van een organisatie die synagogen en joodse feesten bewaakt. De zaak werd door justitie geseponeerd. Het kandidaat-kamerlid kwam verder in opspraak door zijn pleidooi om kritische joden levenslang uit de joodse gemeenschap te verbannen.

Ook teruggetrokken

Eerder trok een andere kandidate voor de lijst zich terug wegens ziekte. Mellony van Hemert stond op de negende plaats. Er was enige ophef over haar achtergrond. Op de site van de PVV stond dat ze gepromoveerd was op het onderwerp kindermishandeling, maar dat bleek niet te kloppen.

De PVV herstelde dat en zei toen dat Van Hemert door ziekte niet in staat was geweest de tekst te controleren.

Morgenavond presenteert de PVV in Rotterdam de kandidaten voor de verkiezingslijst. Dat is live te volgen op het politieke themakanaal van de NOS, Politiek 24.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl