NOS NieuwsAangepast

CDA pal voor hypotheekrente-aftrek

Het CDA wil definitief niet tornen aan de hypotheekrente-aftrek. Op het gisteren begonnen partijcongres hebben de leden alle amendementen verworpen om een beperking van de aftrek alsnog in het verkiezingsprogramma op te nemen.

De leden gaan het conceptprogramma mogelijk wel aanscherpen op het punt van de AOW. Tijdens een deelsessie stemden de leden voor een voorstel om de AOW-leeftijd al in 2020 te verhogen naar 67 jaar. In het plan van het gevallen kabinet was dat 2025.

Verkiezingen

Aan de stemmingen deden enkele honderden leden mee. Om de wijzigingen echt in het programma te laten komen, moet vandaag het hele congres daarmee instemmen.

CDA-leider Balkenende vindt dat de banken moeten meebetalen aan het herstel van de economie. Vandaag zal hij dit standpunt toelichten. Tot nu toe was de deminssionaire premier tegen een bankenheffing.

Behalve het CDA houden nog zes partijen dit weekend hun congres met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. De VVD, de SP en de Christenunie beginnen vandaag, morgen zijn de congressen van de PvdA en de Partij voor de Dieren. Die laatste partij doet dat achter gesloten deuren.

Vanaf 10.00 uur kunt u de congressen volgen via ons digitale kanaal Politiek 24.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl