NOS NieuwsAangepast

Portret: Kees van der Staaij (SGP)

"Ik ben van een andere generatie en achtergrond, maar heb dezelfde principes", zegt Kees van der Staaij (1968) over zijn voorganger Bas van der Vlies. Van der Staaij is de nieuwe lijsttrekker en partijleider van de SGP.

Hij is niet van plan de koers van de partij te wijzigen. "De revolutie zal niet uitbreken", zegt hij, "het gaat om de inhoud en niet om de poppetjes".

De jongerenorganisatie van de SGP is blij met Van der Staaij. "Hij spreekt jongeren aan. Als hij bij ons komt spreken, is de opkomst altijd goed", zegt de voorzitter in de Volkskrant. Van der Staaij maakt videoblogs voor Pauw en Witteman en twittert in de verkiezingscampagne.

Internet

Van der Staaij is lid van de Oud Gereformeerde Gemeenten en bestuurslid van de Bond tegen het Vloeken. Hij kijkt geen televisie, maar bekijkt wel tv-programma's op internet.

"Dat hangt samen met de amusementsfunctie van tv. Internet kun je sturen vanuit je informatiebehoefte", zegt hij. Anders dan Van der Vlies zoekt Van der Staaij vaker de media op om zijn commentaar te geven.

Van der Staaij zit bijna 12 jaar in de Tweede Kamer. Daarvoor werkte hij als jurist bij de Raad van State. Hij studeerde rechten in Leiden. De SGP-leider mikt bij de verkiezingen op 3 zetels.

Protest

Van der Staaij hoopt proteststemmen te krijgen van mensen die het niet eens zijn met de uitspraak van de Hoge Raad. Die sommeert de overheid maatregelen te nemen zodat vrouwen zich verkiesbaar kunnen stellen voor de SGP.

Paspoort: • Woonplaats: Benthuizen • Getrouwd • Twee geadopteerde kinderen uit Colombia

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl