Generaals luiden noodklok over te dikke jeugd

time icon Aangepast

De toename van de groep te dikke Amerikaanse kinderen is een bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS. Dit staat in het rapport 'Te dik om te vechten', van een groep oud-generaals en oud-admiraals.

Bijna eenderde van de Amerikanen tussen de 17 en 24 jaar is ongeschikt voor het leger omdat ze te dik zijn. Te dik zijn is de belangrijkste medische indicatie die voorkomt dat kinderen in dienst kunnen. De groep die daardoor niet in aanmerking komt voor het leger is groot: 19 miljoen kinderen. Volgens de generaals kan dat zo niet langer doorgaan. "Om de overgewichtscijfers te verlagen moeten we beginnen bij het begin."

Zwaarlijvigheidsepidemie

De militairen roepen het Congres op om nieuwe wetgeving aan te nemen om de 'zwaarlijvigheidsepidemie' tegen te gaan. Zij willen dat voeding met een te lage voedingswaarde uit de scholen wordt gebannen en dat er hogere standaarden worden gesteld aan de kwaliteit van het eten op school.

Het is niet voor het eerst dat militairen zich zorgen maken over de lichamelijke conditie van de jeugd. Al in 1945 spraken zij hun bezorgdheid uit. Het leidde tot het nationale Lunchprogramma.

STER Reclame