Albayrak tweede op PvdA-lijst

time icon Aangepast

Oud-staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie staat op nummer twee op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Vier jaar geleden stond Albayrak ook op twee, achter toenmalig partijleider Wouter Bos.

De partij heeft de huidige fractievoorzitter Mariëtte Hamer op een vierde plaats gezet, onder oud-minister Ronald Plasterk. De lijst is vandaag bekend gemaakt. Bij de eerste tien staan veel vertrouwde namen. Volgens de PvdA-traditie staan evenveel mannen als vrouwen op de lijst.

"Ik ben buitengewoon tevreden dat ik hier deze lijst mag presenteren", zei de nummer één, Job Cohen. "Dit zijn 70 unieke kandidaten met gedeelde idealen", zei hij.

Cohen noemde de lijst een "afspiegeling van ons land. Het is een mix van oud en nieuw, jong en oud, man en vrouw", sprak hij, "deze lijst ìs Nederland".

Top Tien

1) Job Cohen2) Nebahat Albayrak, oud-staatssecretaris Justitie3) Ronald Plasterk, oud-minister Onderwijs4) Mariëtte Hamer, fractievoorzitter5) Jeroen Dijsselbloem, Kamerlid6) Jetta Klijnsma, oud-staatssecretaris Sociale Zaken7) Diederik Samsom, Kamerlid8) Gerdi Verbeet, voorzitter Tweede Kamer9) Frans Timmermans, oud-staatssecretaris Europese Zaken10) Sharon Dijksma, oud-staatssecretaris Onderwijs

 

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Ahmed Marcouch, oud-voorzitter van de deelraad Amsterdam-Slotervaart, staat op 15. Lijstduwers op respectievelijk 69 en 70 zijn oud-europarlementariër Hedy d'Ancona en oud-FNV-voorzitter Lodewijk de Waal.

Officieel

De PvdA-conceptlijst voor de verkiezingen van 9 juni is vanmiddag officieel gepresenteerd. Tijdens het congres, aanstaande zondag, wordt de lijst definitief door de leden vastgesteld.

Dit congres kunt u zondag live volgen op Politiek 24.

STER Reclame