Heerenveen-NAC zonder doelpunten

sc Heerenveen - NAC Breda 0-0Rood: Robbert Schilder (74., NAC) Gemiste strafschop: Gerald Sibon (Heerenveen,76.)

In een mat duel zijn sc Heerenveen en NAC Breda geëindigd zoals ze waren begonnen: 0-0. Gerald Sibon miste een penalty.

De bezoekers moesten winnen om uitzicht te houden op deelname aan de play-offs om Europees voetbal, maar daar was in de wedstrijd weinig van te merken.

NAC kwam voor rust niet verder dan een schot van Edwin de Graaf; Henk Timmer redde bekwaam. Geert Arend Roorda testte met twee schoten Jelle ten Rouwelaar, maar ook die maakte geen fout.

Ook na rust was gezapigheid troef, tot Robbert Schilder een kwartier voor tijd Roy Beerens neerhaalde.

Clubtopscorer Sibon, die vlak voor rust een vrije trap net naast had geknald, wist de strafschop echter niet langs Ten Rouwelaar te krijgen.