NOS Teletekst viert vandaag de dertigste verjaardag. Onderzoek wijst uit dat NOS Teletekst nog altijd een echt 'kijkcijferkanon' is. Het afgelopen jaar hebben maar liefst elf miljoen Nederlanders van 15 jaar en ouder gebruik gemaakt van NOS Teletekst, wat neerkomt op 81% van de Nederlandse bevolking. De waardering blijft met een rapportcijfer van 7,6 hoog.

Het laatste nieuws is met 10 miljoen gebruikers de populairste rubriek. Pagina 101 heeft niet alleen de meeste gebruikers, maar ook het hoogste bereik, bijna 5 miljoen mensen geven aan de pagina dagelijks te bekijken. Op de tweede plaats komt het weer (9 miljoen) en daarna de TV-gids (8 miljoen) en de sport-pagina's (7 miljoen).

Nieuwe media

Van vergrijzing van het medium is geen sprake,  het gebruik onder jongeren tussen de 15 en 24 jaar scoort relatief gezien het hoogst, 92 procent geeft aan regelmatig teletekst te raadplegen. Daarbij geeft 21 procent aan dat ze meer teletekst zijn gaan kijken.

Ondanks de opkomst van nieuwe media kijken de meeste mensen nog steeds teletekst via de televisie. Mensen die teletekst via internet (4,1 miljoen) of mobiel (700.000) bekijken, doen dit vooral als aanvulling. Bijna niemand geeft aan uitsluitend internet of mobiel te gebruiken om teletekst te raadplegen.

Betrouwbaar

Als sterkste punten noemen mensen de snelheid en actualiteit van het medium. Ook de factor betrouwbaarheid scoort nog altijd goed, 60 procent geeft aan iets als 'waar' te bestempelen als het op teletekst heeft gestaan.

Net als in 2007, toen het laatste onderzoek werd uitgevoerd, geeft driekwart van de mensen aan teletekst te zullen missen als het zou verdwijnen. Met bijna elf miljoen kijkers is het gebruik van NOS Teletekst vrijwel gelijk gebleven. Ook in 2007 waren de pagina's 101,701,200 en 601 de populairste pagina's.

STER reclame