Het dragen van een T-shirt met daarop de combinatie van 'corrupt'en het politielogo is beledigend en daarom verboden. Dat heeft het Hof in Den Bosch bepaald.

Een man uit Tilburg was uit principiële redenen in hoger beroep gegaan nadat een rechter hem had veroordeeld voor het dragen van een T-shirt met die opdruk. De Tilburger verklaarde tegenover het Hof dat hij het shirt had gedragen om grappig te zijn, niet om een maatschappelijk debat te beginnen. Het hof zag er de grap niet van in en veroordeelde hem tot een voorwaardelijke boete van 170 euro.

Tolerantie Volgens rechtsgeleerde Henny Sackers zijn er al meer zaken geweest waarbij mensen veroordeeld zijn voor het dragen van kleding met een beledigende opdruk. De grenzen van de vrijheid van meningsuiting verschuiven en de samenleving tolereert minder dan in de jaren 90, constateert Sackers.

Ook rechters in Nederland accepteren kennelijk steeds minder. "Vier jaar geleden kon je nog ongestraft "vuile homo" tegen een de politie zeggen, nu is alleen het woord 'homo' al uit de boze", zegt Sackers.

Vorig jaar veroordeelde het Hof in Den Haag een jongen omdat hij een T-shirt met het opschrift 'ACAB' (All Cops Are Basterds) had gedragen.  

STER reclame