NOS NieuwsAangepast

Dode bij raketaanval op Israël

In het zuiden van Israël is een dode gevallen bij een raketaanval vanuit de Gazastrook. Het slachtoffer is een Thaise arbeider. Hij is de eerste dode in Israël bij een raketaanval sinds januari 2009, toen Israël de Gazastrook binnenviel om een eind te maken aan de beschietingen.

De raketaanval kwam een uur nadat EU-buitenlandchef Catherine Ashton was begonnen met haar officiële bezoek aan de Gazastrook.

Vredesbesprekingen Ashton maakt een rondreis door het Midden-Oosten en probeert het pad te effenen voor nieuwe vredesbesprekingen. Ashton zal alleen spreken met vertegenwoordigers van de Verenigde Naties in Gaza en zal geen ontmoeting hebben met de leiders van Hamas.

Ashton zal na haar bezoek doorreizen naar Moskou voor een bijeenkomst van het Midden-Oosten Kwartet (EU, VN, VS en Rusland). De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Clinton is inmiddels al in Moskou aan gekomen.

De tot nu toe onbekende groep Ansar al-Sunna heeft de verantwoordelijkheid voor de raketaanval opgeëist. De groep heeft mogelijk banden met al-Qaida. Het was de derde raketaanval vanuit Gaza op Israël in 24 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl