NOS NieuwsAangepast

Verkiezingsbesluit Rotterdam moet eerder

De Rotterdamse gemeenteraad moet niet donderdag, maar morgen al een besluit nemen over de geldigheid van de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat komt doordat de oude raad morgen om middernacht officieel ophoudt te bestaan; op dat moment wordt de gemeente Rozenburg bij Rotterdam gevoegd. Dat blijkt uit informatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Spoedoverleg Gisteren werd de raadsvergadering nog op donderdag gezet, maar niemand had rekening gehouden met de gemeentelijke herindeling.

De gemeente Rotterdam is in overleg met het ministerie over wat er moet gebeuren als de raad niet op tijd een besluit kan nemen.

Uitstel De commissie die in Rotterdam onderzoek doet naar mogelijke onrechtmatigheden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zou eigenlijk gisteren al met een advies zijn gekomen.

Maar de commissie van de geloofsbrieven oordeelde meer tijd nodig te hebben en stelde het advies uit tot woensdagmiddag. De raad heeft dan nog tot middernacht om een besluit te nemen over een eventuele herstemming.

De snelheid waarmee de raad het besluit nu moet nemen is bij sommige leden niet goed gevallen. Zij vinden dat ze zich veel te kort over het advies van de commissie kunnen buigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl