NOS NieuwsAangepast

Milly vermoord op avond van ontvoering

De 12-jarige Milly Boele is vorige week woensdagavond om het leven gebracht en begraven door de verdachte agent. Dat heeft hoofdofficier van justitie Van de Beek zojuist op een persconferentie bekendgemaakt. Sander V. is aangeklaagd voor moord en ontvoering.

Het is niet bekend wat het motief was, ook is niet bekend of er sprake was van seksueel misbruik. Het lichaam van Milly is inmiddels uit de tuin weggehaald. Er wordt vandaag sectie verricht.

Buurtonderzoek Het onderzoek van de politie richtte zich in eerste instantie op de bewoners in de buurt omdat Milly over de telefoon tegen haar moeder had gezegd dat er een buurman voor de deur stond. Ze vroeg haar moeder daarop later terug te bellen. Dat was woensdagavond om 17.30 uur. Bij thuiskomst van de moeder van Milly bleek ze verdwenen.

Haar moeder heeft de politie direct verteld dat er een buurman aan de deur was. De politie zag geen noodzaak om direct buurtonderzoek te doen. Volgens Hoofdofficier van Justitie Van de Beek waren er nog veel andere opties.

Agent Tijdens het buurtonderzoek van de politie viel Sander V. op omdat hij niet op alle vragen antwoord kon geven. Zaterdagavond werd duidelijk dat de man werkzaam is als agent bij het korps Rotterdam-Rijnmond in district Noord. Hij was surveillant en werkte vijf jaar bij de politie. Sander V. meldde zich dinsdag op aandringen van zijn vriendin bij de politie en bekende Milly te hebben gedood en in zijn tuin te hebben begraven. Hij had zijn vriendin vlak daarvoor over zijn daad verteld.

Amber Alert De vermissing kreeg landelijke aandacht door een grote zoekactie die de volgende dag op touw werd gezet. Tot en met dinsdagmiddag kreeg de politie in Dordrecht 250 tips binnen die niets leken op te leveren.

Er was ook kritiek op het optreden van de politie. Zo zou het Ambert Alert, het landelijke waarschuwingssysteem voor vermiste kinderen, te laat zijn ingezet. Milly's vermissing werd na 17 uur doorgegeven, de informatie ging vergezeld van een relatief oude foto.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl