Bijna 40 doden bij aanslagen Lahore

Aangepast

In de Pakistaanse stad Lahore zijn zeker 39 mensen omgekomen bij twee zelfmoordaanslagen. Honderd mensen raakten bij de aanslagen gewond.

De twee daders bliezen zich vanochtend binnen 15 seconden na elkaar op. De aanslagen vonden plaats op een markt en in een drukke woonwijk. De daders hadden het gemunt op legervoertuigen. Onder de doden zijn zowel militairen als burgers.

Derde bom Zes uur na de aanslagen ontplofte naast een politiekantoor nog een bom. Bij die aanslag raakten vier agenten gewond.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is nog niet opgeëist.

Strijd Maandag werden bij een aanslag, ook in Lahore, al dertien mensen gedood. Toen was een gebouw van de politie en de geheime dienst het doelwit van de daders. Na die aanslag dreigden de Taliban om meer dan 3000 zelfmoordaanslagen uit te voeren in heel Pakistan.

De laatste maanden heeft het Pakistaanse leger de strijd tegen de Taliban flink opgevoerd. Pakistan wordt daarbij gesteund door Amerikaanse militairen.

Vorige week meldde het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken dat bij een luchtaanval een kopstuk van de Taliban zou zijn omgekomen.

STER Reclame