NOS NieuwsAangepast

Chauffeur caravandrama A73 lette niet op

De Duitse vrachtwagenchauffeur die op 5 mei 2008 een personenauto met caravan plette tussen zijn truck en een andere vrachtwagen, heeft meerdere minuten niet zitten opletten. Dat acht de rechtbank in Arnhem bewezen.

De 33-jarige man heeft daardoor schuld aan het ongeluk op de A73 waarbij een gezin met twee kinderen omkwam. Hij heeft vier maanden voorwaardelijke celstraf gekregen, met als voorwaarde dat de man onder Duits reclasseringstoezicht een werkstraf van 240 uur in zijn eigen land uitvoert.

Ook kreeg de chauffeur een rijverbod van twee jaar opgelegd.

De Nederlandse en Duitse reclassering houden onderling contact over zijn werkstraf. Als de man zijn werkstraf niet uitvoert, is de kans groot dat hij zijn voorwaardelijke straf moet uitzitten.

Brand Bij het drama op de A73 bij Beuningen vlogen de geplette caravan en de personenauto van het gezin in brand. Het ongeluk gebeurde toen het drukke verkeer plotseling moest remmen. De chauffeur die niet oplette, reed met 80 km/uur zonder te remmen op het gezin in.

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het feit dat de man zelf zwaar gebukt gaat onder het ongeluk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl