NOS NieuwsAangepast

'Heldendom Sven alleen maar groter'

Door economieredacteur Tineke Hoekstra

"Sven zijn helden status wordt er alleen groter door deze dramatische race", zegt sportmarketingdeskundige Marcel Beerthuizen daags na de dramatische wisselfout die Kramer een tweede gouden medaille kostte in Vancouver.

"Internationaal is het natuurlijk mooier als je drie maal goud wint, denk aan Schenk en Van Gennip, maar hij heeft al goud gewonnen en wat hem nu overkomt maakt hem alleen maar groter", constateert Beerthuizen. En voor de relativering: ''Schaatsen is natuurlijk een wereldsport in Nederland.'' Twee varianten "Voor energiemaatschappij Essent, die een reclamecampagne heeft lopen rondom de schaastser, was het spotje na afloop van de wedstrijd te lullig", vindt Beerthuizen.

"Maar ze hebben nu eenmaal twee varianten op de plank liggen: één voor als ie wint en één voor als hij verliest. En zo verliezen, daar hield niemand rekening mee."

Bonus In tegenstelling tot wat Beerthuizen verwacht, heeft Essent laten weten niets te veranderen aan de spot. Marcel Beerthuizen zou het aardig hebben gevonden als ze bij de kortingsactie aangeven dat ze dit ook als goud beschouwen, maar die wordt dus niet ingekopt. Sven Kramer zal er volgens Beerthuizen uiteindelijk niet minder door verdienen als het gaat om reclame-inkomsten. Wel loopt hij een gouden NOC*NSF-bonus van van 30.000 euro mis.

Scenario De manager van Sven heeft inmiddels de contracten met het bedrijfsleven in de la liggen, maar hoe die contracten uiteindelijk vorm krijgen is nog niet duidelijk.

Dit scenario had in ieder geval niemand vooraf kunnen bedenken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl