NOS NieuwsAangepast

Ontslagbrief Vogelaar ter inspiratie voor oud-ministers

De ontslagbrief die minister Ella Vogelaar destijds schreef, is aan de oud-ministers van het kabinet Balkenende meegegeven ter inspiratie. Dat schrijft voormalig minister Jacqueline Cramer van VROM op haar weblog.

Cramer: "Bij de afsluiting van de ministerraad kregen we een mapje van de minister-president. Met daarin de ontslagbrief van mijn voormalige collega Ella Vogelaar. Die konden we als voorbeeld gebruiken voor onze eigen opzegging. Of de getekende brieven zaterdag voor twaalven bij de minister-president konden liggen. Onwerkelijk allemaal."

"De nachtelijke vergadering van de ministerraad was heftig. Ik ben gewend om over de inhoud van de zaak te praten. Maar zo'n gesprek kwam in al die zestien uur nauwelijks tot stand. Frustrerend, want de oplossing lag zo voor de hand: onder ogen zien dat het einde van de militaire missie in Uruzgan onontkoombaar was", schrijft Cramer.

"Ik had mijn werk natuurlijk graag afgemaakt." "Best zuur dat ik dat nu niet meer kan afronden."

Opvolger Over haar opvolger bij VROM, voormalig minister van Verkeer Tineke Huizinga, zegt Cramer in een interview met de NOS: "Het is natuurlijk wel een kluif om de terreinen Ruimte, Milieu en Klimaat allemaal over te nemen."

"Er zijn veel, tamelijk vaktechnische onderwerpen waarmee ik ben bezig ben geweest. Dus dat is niet zo erg makkelijk om over te nemen, maar dat zou voor iedereen gelden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl