NOS NieuwsAangepast

Van der Laan: campagneposter in het Nederlands

Politieke partijen moeten stoppen met het plakken van verkiezingsposters in andere talen dan het Nederlands. Dat heeft minister Van der Laan gezegd.

In verschillende steden voeren partijen propaganda in het Turks, het Arabisch, Engels en andere vreemde talen. Uit een rondgang van de NOS blijkt dat het onder meer gebeurt in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Deventer.

Van der Laan vindt dat dat niet kan. Hij zegt dat het niet te rijmen is met zijn booschap dat nieuwe Nederlanders de taal moeten leren. "Dan moeten politieke partijen geen andere talen gebruiken", zegt de PvdA-minister.

Ophef Maandag ontstond ophef over een Turkse PvdA-poster in Rotterdam. De lokale lijsttrekker Schreier zei toen dat hij alleen posters met de Nederlandse taal wil. Maar de PvdA brengt in Rotterdam wel folders, flyers en video's uit in vreemde talen.

GroenLinks in Rotterdam heeft Turkse posters. Die partij heeft daar ook geen bezwaar tegen. In Amsterdam heeft PvdA-wethouder Asscher Turkse flyers laten drukken.

In Leiden verspreidt D66 Turkse flyers en folders. En in Deventer wordt een verkiezingsdebat in het Turks gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl