NOS SportAangepast

Georgische rodelaar overlijdt na crash

Tijdens een training voor de olympische rodelwedstrijden is Nodar Koemaritasjvili om het leven gekomen.

De 21-jarige Georgiër maakte voor de laatste bocht een stuurfout en viel van de slee. Hij werd uit het ijskanaal gekatapulteerd en knalde tegen een metalen paal van de dakconstructie.

De reddingsdienst begon onmiddellijk met reanimeren. Dat was vergeefs.

IOC-vicevoorzitter Thomas Bach bevestigde het overlijden van de jonge Georgiër. "Het is een tragedie voor zijn familie en het team. Dit legt een schaduw over de openingsceremonie." zei Bach.

Georgië trekt zich niet terug Ondanks het fatale ongeval doet Georgië gewoon mee aan de Spelen. De Georgische ploeg liep ook mee in de openingsceremonie, waar ze werd begroet met een staande ovatie.

De minister van Sport van Georgië, Nicholas Rurua, gaf na het incident een persconferentie in Vancouver. Hij wees erop dat Georgië tijdens de Olympische Zomerspelen in 2008 in Peking werd aangevallen door het Russische leger, maar dat de Olympische ploeg zich niet terugtrok en verscheidene medailles in de wacht sleepte.

"En dus hebben onze sporters besloten om trouw te blijven aan de geest van de Olympische Spelen, deel te nemen en hun inspanningen op te dragen aan hun gevallen kameraad", aldus Rurua.

Meer ongelukken De Georgiër was overigens niet de enige atleet die de slee niet in bedwang kon houden. Ook de Italiaanse favoriet Armin Zöggeler, de olympisch kampioen van 2002 en 2006, kwam in de problemen op de olympisch baan, die als gevaarlijk te boek staat.

Woensdag tijdens de training van de vrouwen deden zich ook verscheidene incidenten voor. De Roemeense Violeta Stramaturaru belandde in het ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl