NOS NieuwsAangepast

Geen vuilnis opgehaald in delen van Utrecht

In Utrecht zijn de vuilnismannen en schoonmakers van de gemeente begonnen aan een 24-uursstaking. In delen van de stad wordt het huisvuil niet opgehaald en worden de straten niet geveegd.

Zo worden in Utrecht-Oost geen vuilniszakken opgehaald, in de wijken Oog in Al en Kanaleneiland geen gft-bakken en in Vleuten-De Meern wordt geen restafval meegenomen.

De staking is onderdeel van de landelijke estaffe-acties voor meer loon voor de gemeente- en provincie-ambtenaren. De werkgevers willen geen structurele loonsverhoging geven, de vakbonden eisen anderhalf procent.

Muurvast Om zeven uur vanochtend verzamelden zo'n 150 stakers zich bij de Dienst Stadswerken in Utrecht. Daar werden ze toegesproken door Abvakabo-voorzitter Edith Snoey. Volgens de vakbondsvrouw zitten de gesprekken over meer loon muurvast.

Volgens Snoey en de stakers is het belachelijk dat er geen ruimte is voor loonsverbetering: "We vragen niet veel", vinden ze.

Rond half negen togen de demonstranten per bus naar het gemeentehuis in Utrecht om een petitie aan te bieden aan wethouder Van der Sluis.

Hij is ook de landelijk onderhandelaar in het conflict namens de werkgevers. Volgens Van der Sluis heeft hij niet meer geld: "Er is wel een bod gedaan, maar dat is afgewezen. Onbegrijpelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl