NOS NieuwsAangepast

Verwarde man Den Bosch was bekende politie

De man die vanochtend in een trein in Den Bosch voor paniek zorgde, is een 43-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij was bekend bij de politie. Op dit moment wordt zijn woning doorzocht.

De politie had al eerder met de man te maken gehad, omdat hij in het verleden psychische problemen had. De politie rukte groot uit omdat "woorden kunnen omslaan in daden", zo heeft korpschef Wilbert Paulussen van de politie Brabant-noord tegen de NOS gezegd.

Vanochtend meldde de NS dat er een bom aan boord was van een trein bij Den Bosch. Daarop werd het treinverkeer in Den Bosch helemaal stilgelegd. Ook de omgeving van het station werd ontruimd. Bomexperts vonden op het station in Den Bosch uiteindelijk geen explosieven.

Het station is halverwege de middag weer vrijgegeven. Daarna kwam het treinverkeer weer langzaam op gang.

De verwarde man uit Bergen op Zoom werd in de intercity van Roosendaal naar Zwolle opgemerkt door reizigers. Zij lichtten NS-medewerkers in. Toen die probeerden de man tegen te houden, riep hij dat er een bom in de trein lag. Ook maakte hij toespelingen op de aanslagen van 11 september 2001 in de VS.

Daarop hield de politie de man uiteindelijk aan. Justitie meldde dat er geen sprake was van een terroristische opzet.

Lees ook: 'Hij gedroeg zich erg raar'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl